top of page

John Arbon Textiles

Stiel Wolwerkplaats is een wolwinkel die gespecialiseerd is in natuurlijke garens van Rowan Kremke John Arbon Holst Ullcentrum en BC Garn
STIEL Wolwerkplaats - wolwinkel gespecialiseerd in natuurlijke garens en lonten verkoopt ook wol John Arbon Textiles

STIEL Wolwerkplaats heeft drie verschillende garens van John Arbon in de collectie: Exmoor Sock, Devonia en Yarnadelic. Daarnaast is Harvest Hues verkrijgbaar als lont om zelf te spinnen. Meer informatie over de verschillende garenseries is te vinden door te klikken op de onderstaande foto's.

Stiel Wolwerkplaats is gespecialiseerd in natuurlijke garens van Rowan Kremke John Arbon Holst Ullcentrum en BC Garn
STIEL Wolwerkplaats - John Arbon - Devonia_edited.jpg
STIEL Wolwerkplaats - John Arbon  - Yarnadelic_edited.png

John Arbon is een familiebedrijf gevestigd in Lynton, North Devon. De spinnerij is één van de handvol spinnerijen die nog operationeel zijn in Engeland. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de wol die in de omgeving volop voorhanden is. Deze wol wordt door John Arbon, met behulp van zijn kleine team, omgezet in prachtige garens en tops.

 

De spinnerij is 20 jaar geleden gestart door John en zijn vrouw Julliet. De spinnerij is gebaseerd op een simpel concept: terug naar de traditionele wijze van textielindustrie waarbij, zoveel mogelijk, gebruik gemaakt wordt van lokale, duurzame wol en deze  verwerkt wordt in de eigen regio tot een hoge kwaliteit garens en tops. Dit heeft de voorkeur boven het ver weg op zoek gaan naar de goedkoopste arbeidskrachten en materialen.

 

John heeft nauwgezet en met liefde iedere benodigde machine gezocht en gerestaureerd en hiermee machines gered uit oude, traditionele spinnerijen die gesloten werden. Je kunt hem gedurende de week dan ook vaak vinden tussen zijn geliefde machines (die allemaal een naam hebben die past bij hun eigenaardigheden en deel uit maken van de John Arbon familie), sleutelend aan de versnellingen, riemen, oliepeilen en het aanpassen van de tandwielen. De resultaten van al deze inzet zijn terug te vinden in de prachtige garens en tops.

In de onderstaande films neemt John iedereen mee in zijn wondere wereld van "The Mill" en hoe hij zijn bijzondere garens op kleur maakt (aanrader om eens te bekijken).

bottom of page