top of page

Schoppel Wolle

Al meer dan 70 jaar staat het bedrijf Schoppel Wolle synoniem voor de productie en verdere verwerking van breigarens die ‘Made in Germany’ zijn. De productie vindt plaats in Duitsland, deels op zelf ontwikkelde en gepatenteerde machines. De gemêleerde garens en ‘Zauberbälle’ genieten een enorme populariteit - en het feit dat ze in Duitsland worden gemaakt, zorgt voor een constant kwaliteitsniveau.

 

Duurzaamheid ligt Schoppel Wolle nauw aan het hart. Het besef dat de wereld is om te delen, beïnvloedt alles wat zij doen. De biologische merino garens zijn gecertificeerd met het GOTS eco-label. Dit GOTS-keurmerk (Global Organic Textile Standard) stelt zeer strenge eisen en criteria in de gehele productieketen. Daarin staat dat de schapen niet op intensieve veehouderijen mogen worden grootgebracht met massaproductiemethoden. In plaats daarvan zouden de schapen gebieden moeten beweiden die niet meer voor landbouwdoeleinden worden gebruikt, zoals in Patagonië en  het Zwabische Jura-gebergte in Duitsland, waar het klimaat hard en onherbergzaam is. Dit betekent dat de dieren genieten van een leven in harmonie met de natuur. De mulesingbehandeling is in deze gebieden niet bekend en wordt daarom ook niet toegepast. Reden genoeg voor Schoppel Wolle om alleen wol uit deze streken te gebruiken.

 

Op dit moment hebben wij de volgende garens van Schoppel in ons assortiment, in wisselende kleuren:

  • Zauberball Crazy

  • Admiral Stärke 6

  • Zauberball Crazy Cotton

  • Zauberball Cotton

  • Crazy Cotton Stärke 4

 

Stiel Wolwerkplaats is een wolwinkel die gespecialiseerd is in natuurlijke garens van Rowan Kremke John Arbon Holst Ullcentrum en BC Garn
Schoppel Wolle.gif
Schoppel Wolle Zauberball - STIEL Wolwerkplaats
bottom of page