top of page

Novita

Novita is een Fins familiebedrijf, dat is opgericht in 1928 en waar inmiddels de vierde generatie aan het roer staat. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige garens. De garens worden in de eigen fabriek in Finland geproduceerd en ademen door en door de Finse cultuur uit. De natuur van de noordelijke landen dient als inspiratiebron voor de unieke patronen die zowel in magazines als losse patronen worden uitgebracht.  

 

Alle grondstoffen komen van het noordelijk halfrond: Noorwegen, Finland, Engeland en Spanje (mulesingvrij). Novita hecht veel waarde aan het dierenwelzijn en de wetgeving in genoemde landen garandeert dit. Novita streeft naar de meest milieuvriendelijke productiemethoden en sinds 2020 is de fabriek C02 neutraal. Het merk draagt ook bij aan verschillende goede doelen en milieu beschermende projecten. 

 

Bijna 100 jaar vakkennis, gedrevenheid, passie en duurzaamheid garanderen een eindproduct waar de echte liefhebbers blij van worden. 

Momenteel hebben wij de Icelandic Wool serie in ons assortiment

 

novitaknits.png
Stiel Wolwerkplaats is een wolwinkel die gespecialiseerd is in natuurlijke garens van Rowan Kremke John Arbon Holst Ullcentrum en BC Garn
Novita Icelandic wool 1.jpg
novita wol .jpg
bottom of page