top of page

Mohair by Canard

Stiel Wolwerkplaats is een wolwinkel die gespecialiseerd is in natuurlijke garens van Rowan Kremke John Arbon Holst Ullcentrum en BC Garn

Mohair by Canard is een klein Deens bedrijf gespecialiseerd in mohair garen. In 1992 is het gezin van vier begonnen met het fokken van mohair geiten in Denemarken, om natuurlijke producten te maken van het haar van de geit, dat, zoals we weten, mohair wordt genoemd. De geiten werden twee keer per jaar geknipt en er ontstond een schat aan productmogelijkheden. Het garen werd een belangrijke en gewilde productgroep. 

Ze openden een boerderijwinkel waar ze garens konden verkopen van hun eigen mohairgeiten en andere Deense mohair producenten. Tegenwoordig zijn er nog maar een paar mohairgeiten over in Denemarken en is er dus helaas niet genoeg voor een stabiele productie. Na verloop van jaren hebben ze besloten de productie, volgens dezelfde normen en waarden, te verleggen naar Zuid-Afrika. Merinowol (mulesingfree) en mohair worden lokaal ingekocht bij boeren die zich houden aan duurzame richtlijnen en branchecertificeringen. Garens worden gemaakt met de beste, traceerbare, grondstoffen. 

Er wordt veel aandacht besteed aan duurzaamheid, het welzijn van de dieren, goede werkomstandigheden en een eerlijke omgeving voor de werknemers. De garens zijn van superieure kwaliteit!

Mohair by Canard 2
Mohair by Canard
Mohair by Canard 1
bottom of page