top of page

Fyberspates

Fyberspates is een onafhankelijk garen- en distributiebedrijf, eigendom van Jeni Hewlett. Fyberspates is in 2005 begonnen als een bedrijf in handgeverfde garens en is sindsdien uitgegroeid tot een bedrijf dat allerlei soorten luxegarens levert aan retailers in Groot-Brittannië, Europa en de rest van de wereld. Ze produceren prachtige garens onder het eigen merk Fyberspates en daarnaast werken ze samen met een aantal getalenteerde ontwerpers: Rachel Coopey - Coopknits Socks Yeah en Socks Yeah DK, Carol Feller - Nua Sport en Nua Worsted en als laatste Lily Kate – Axis, een prachtig kamgaren zonder superwash, perfect voor kleding. Ook werken zij samen met Pom Pom Magazine om hun boeken te distribueren in Groot-Brittannië, Europa en ROW.

 

Fyberspates zet zich in voor het bevorderen van gelijkheid en diversiteit. Ze streven ernaar een inclusieve organisatie te zijn, die zich inzet voor het bieden van gelijke kansen via de mensen die ze in dienst hebben, zij het op permanente, parttime of tijdelijke basis. Dit geldt voor iedereen: de klanten, de fabriek waarmee ze de garens spinnen, de ontwerpers die de patronen ontwerpen, de modellen die ze gebruiken om het breiwerk te modelleren en andere samenwerkingspartners en freelancers. Alhoewel zij erkennen dat het altijd nog beter kan verbinden zijn zich ertoe om deze waarden voorop te stellen in hun bedrijf.

 

Wij hebben op dit moment de borduurgarens van Fyberspates in onze winkels maar er zullen vast nog andere prachtige garens volgen!

Fyberspates
Stiel Wolwerkplaats is een wolwinkel die gespecialiseerd is in natuurlijke garens van Rowan Kremke John Arbon Holst Ullcentrum en BC Garn
Fyberspates
Fyberspates garen.jpg
Fyberspates.jpg
bottom of page