top of page

BC Garn

GOTS-logo-190.png
Stiel Wolwerkplaats is een wolwinkel die gespecialiseerd is in natuurlijke garens van Rowan Kremke John Arbon Holst Ullcentrum en BC Garn

BC Garn is gestart in 1972 als een familiebedrijf door Bo Carstensens. Waarschijnlijk is de liefde voor garens al op jonge leeftijd bijgebracht, zijn moeder weefde en zijn vader handelde in tapijten. Zij liet haar eigen garens produceren omdat zij voor haar weefwerk niet de juiste garens en kleuren kon vinden.

 

In het voorjaar van 2018 is BC Garn overgenomen door Britta en Carsten Kremke. Doordat de voornamen passen bij de naam van het bedrijf kon deze behouden blijven (zie ook Kremke Soul Wool). Zij zetten het bedrijf voort in de lijn van de oprichters en zullen het verder uitbouwen.

 

Tegenwoordig produceert BC Garn een veelheid aan garens voor zowel machine- als handmatig breien. De meeste garens van BC Garn zijn geproduceerd volgens ecologische standaarden, sommigen GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd. Als basis voor de garens worden alleen natuurlijke vezels gebruikt. Ze worden gemaakt in een grote kleurenrange, sommige garens worden gemaakt in meer dan 60 verschillende kleuren. 

Op dit moment hebben wij van BC Garn de volgende series in de collectie:

  • Summer in Kashmir in bollen van 50 gram

  • Semilla in bollen van 50 gram

  • Bio Balance in strengen van 50 gram

bottom of page