top of page

WOLWERKPLAATS

STIEL Wolwerkplaats is een plek waar wol de hoofdrol speelt. In 2019 besloten Elma Bartels en Wilma Hams hun liefde voor wol en het ambacht rondom wol verder uit te dragen. Met de start van een wolwerkplaats willen wij deze passie voor wol ook overbrengen op anderen. De wolwerkplaats is gelegen in het buitengebied tussen Bornerbroek en Azelo, op een idyllische plek aan het Tusveld midden tussen de schapen.

In de wolwerkplaats wordt wol bewerkt, denk aan: wassen, kammen, kaarden, vilten, verven, spinnen en breien. Ook leren wij nog steeds bij en maken wij gebruik van de expertise van anderen zodat er een veelheid aan technieken kan worden aangeboden.

 

In de wolwerkplaats willen wij mensen, zowel beginners als gevorderden, met een passie en interesse voor wol en het wolbewerken samenbrengen. Hierdoor ontstaat inspiratie, uitwisseling, leermogelijkheden en ruimte om te experimenteren. Ook vinden wij het belangrijk om het ambacht (STIEL) van het wolbewerken (opnieuw) onder de aandacht te brengen en te houden.

 

Wij werken met de vachten van de schapen, voornamelijk Drents Heideschaap, die op het Tusveld hun thuis hebben. Deze schapen zijn op ons bedrijf geboren en blijven er hun hele leven.  In de afgelopen 20 jaar is er door Elma met name geselecteerd op vachtkwaliteit en de schapen worden door haar zelf geschoren. Ook kopen wij bijzondere vachten in.

Drents heideschaap

ONS VERHAAL

OVER WOL

bottom of page