top of page

Basisscursus Hevelriet weven

Logoset Stiel_Stiel Logo - zachtgroen.pn
Hevelrietweven
Hevelrietweven
Hevelriet weven cursus_edited.jpg

Heb je een hevelrietgetouw of overweeg je een hevelrietgetouw aan te schaffen dan is deze cursus van 2 dagdelen (met huiswerk), misschien iets voor jou. In de cursus werken we op een Ashford Sample It Loom die in de werkplaats voor je beschikbaar is.

Hoe zet je het getouw op, hoeveel garen heb je nodig voor je te weven project en waar moet je op letten bij het uitzoeken van het materiaal.

Cursusopbouw

Dagdeel 1: je leert het weefgetouw opzetten, de basisbegrippen en materiaalkeuze. Je start met je eerste weefsel. Thuis maak je je eerste weefsel af en neemt dit mee naar dagdeel 2.

Dagdeel 2: je hebt zelf thuis het weefgetouw opgezet met een schering. In de les bespreken we het werk dat je gemaakt hebt en gaan we oefenen met schijnpatronen.

 

Er staat een Ashford Sample It Loom voor je klaar.  Een selectie aan leuke garens voor de ketting en inslag is bij de prijs inbegrepen. 

De workshop wordt gegeven op onze eigen inspirerende en gezellig locatie en wordt gegeven onder deskundige leiding van Bineke Hofs. De kosten voor deze workshop bedragen €110, dit is inclusief het gebruik van een hevelrietgetouw gedurende 4 weken. Het maximale aantal deelnemers voor deze cursus is 4 personen.

De volgende cursus staat voor het komende najaar gepland. 

Bij interesse en voor meer informatie kun je contact opnemen middels onze contactpagina.

In het voorjaar van 2024 zullen er ook nog een aantal vervolgcursussen aangeboden worden, zoals 'open (kant) weefsels' en 'werken met een patroonlat (pick up stick)'.

bottom of page